Αντώνης ο … Μέγας οικονομολόγος και πολιτικ(ος)άντης!

Αντιγράφω από την Παραπολιτική τμήμα επιστολής αναγνώστη http://bit.ly/cAKQgy σχετικά με τον μηδενισμό του ελλείμματος ,που θα κατάφερνε εντός διετίας αν ήταν πρωθυπουργός ο Μέγας Αλχημιστής Αντώνιος ,με το θαυματουργό άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής (να φύγει η Τρόικα τώρα και λοιπά μαρξιστικολενινιστικά και άκρως φιλελεύθερα!!!).
«Ας γυρίσουμε όμως στην ωμή πραγματικότητα. Το έλλειμμα για να κατέβει από το 13,6% στο μηδέν θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να τραβηχτούν 32 δισ. Ευρώ από την ελληνική οικονομία σε συνθήκες ύφεσης. Δηλαδή να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες και να αυξηθούν τα δημόσια εσοδα, σε τέτοιο βαθμό, που να δίνουν μία σούμα των 32 δισ.

Ο κ. Σαμαράς όμως είναι αντίθετος στις μειώσεις των μισθών των ΔΥ, αντίθετος στις περικοπές των συντάξεων και αντίθετος στις απολύσεις των σταζιέρ και όλων αυτών που προεκλογικά με θλιβερή ανευθυνότητα σωρηδόν διόριζαν (ΑΓΡΟΓΗ, ΜΕΤΡΟ κ.α.) τα επιφανή στελέχη της γαλάζιας διακυβέρνησης, ενώ η χώρα βάδιζε στην καταστροφή. Αρα τα δισ. δεν θα τα πάρει από ολους αυτούς, αλλά, αντιθέτως θα ξαναπροσλάβει όσους έφυγαν αυξάνοντας κατάτι τις δαπάνες.

Ο κ. Σαμαράς όμως είναι αντίθετος και στη φορολογία. Δεν θα αυξήσει τη φορολογία λέει, αλλά αντιθέτως θα τη μειώσει. Θα περιορίσει δηλαδή τις δαπάνες χωρίς περικοπές, αλλά με προσλήψεις και θα μαζέψει περισσότερα έσοδα μειώνοντας τη φορολογία. Και όλα αυτά θα τα κάνει μέσα σε 1,5 χρόνο, χωρίς θυσίες του λαού, σε ένα κράτος που δεν έχει πρόσβαση στις αγορές, με ένα τεράστιο δημόσιο χρέος στο κεφάλι, βυθισμένο στη διαφθορά, μη παραγωγικό, με έλλειμμα ανταγωνιστικότητας και διαλυμένους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, όπως ακριβώς τους άφησε το δίδυμο της συμφοράς που κυβέρνησε την τελευταία χρόνια τη χώρα και σύμφωνα με τη μετεκλογική συμπεριφορά του ενός από αυτούς, μπορεί να συνοψιστεί μονολεκτικά ως «μουγκο-θόδωρος».
Τα συμπεράσματα δικά σας….

Advertisements

About Konstantinos Floridis

I am cat lover,music lover,printed paper lover. A middle aged man who is trying to remain young, looking for the elixir of life in music. I work as Biologist in Medical Laboratory at a hospital. I am a teacher of Biochemistry at a professional school. Hobbies:pets,music,politics,books,magazines ,news-papers,science, medicine,biology and Internet.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s